LCW, uw logistiek specialist


LCW directeur Dolf Liewes neemt afscheid met officiële opening van 8.000 m2 nieuwe opslag

Logistiek Centrum Westpoort heeft in Groningen aan de A7 uitgebreid met een opslagloods van 8.000 m2. De officiële ingebruikname van de nieuwe opslag werd op zaterdag 6 oktober verricht door Dolf Liewes, die daarmee afscheid neemt als algemeen directeur van LCW. Bijna exact 10 jaar na de eerste paal van LCW groeit dit familiebedrijf naar een totaal oppervlak van 23.000 m2. Dolf Liewes wordt opgevolgd door de volgende generatie Vonck en Gorter, die samen met de firma Liewes aan de wieg stonden van het transportbedrijf.

De nieuwe opslag van LCW is onder andere voorzien van een verrijdbare stelling met daarin ruimte voor 5.500 blokpallets, een shuttlesysteem met een capaciteit van ca. 8.000 palletplaatsen en 3.000 m2 voor andere opslagmogelijkheden. De nieuwbouw is bovendien uitgerust met een automatisch laad- en lossysteem.

Nieuwe generatie aan het roer van LCW

Logistiek Centrum Westpoort is op 1 januari 2003 ontstaan uit de fusie tussen drie transportbedrijven uit Hoogkerk: Vonck, Gorter en Liewes. Het was het eerste bedrijf dat zich vestigde op bedrijventerrein Westpoort aan de westkant van de stad aan de A7. Mede dankzij de fusie heeft het bedrijf de crisis goed doorstaan en is de basis gelegd voor de huidige groei van LCW. LCW is voor haar bouw-, retail- en agri kanten actief in de hele Benelux op het gebied van transport, opslag en distributie. Bij LCW werken zo’n 150 mensen.

Ook na het afscheid van Dolf Liewes blijft dit transportbedrijf onder leiding staan van de families Vonck en Gorter. De directie van LCW bestaat per 1 oktober uit Jakob Vonck, algemeen directeur en verantwoordelijk voor financiën, Gerrie Gorter, verantwoordelijk voor klantcontacten en -beheer, Pieter Vonck, verantwoordelijk voor het rijdend materiaal, de gebouwen en technische installaties, Jan Vonck, hoofdplanner, en Renze Vonck, verantwoordelijk voor de inzet van mens en materiaal.

Wilt u meer weten over vervoer met kooi-aap?

Nieuws/Actueel

Informatie over het protocol dat wij hanteren rondom het Coronavirus.
>> Lees meer...


LCW gecertificeerd als opleider transport & logistiek
De door onze chauffeursmentor in eigen huis ontwikkelde opleidingen zijn erkend door VTL.


LCW directeur Dolf Liewes neemt afscheid met officiële opening van 8.000 m2 nieuwe opslag
>> Lees meer...


Meer volume met de nieuwe LZV combinatie
Speciaal voor volumegoederen heeft LCW nu de beschikking over een volume LZV (Lang Zwaar Voertuig).
>> Lees meer...


LCW trekker multifunctioneel inzetbaar met behulp van EcoLog
>> Lees meer...


Lean and green award