Vorige slide
Volgende slide

Distributie

Distributie wordt vaak gezien als de laatste stap in de logistieke keten. Als logistiek dienstverlener helpen we u zowel bij de distributie van zendingen naar bedrijven (business to business), als naar particulieren (business to consumer). Onze focus ligt hierbij voornamelijk op de Benelux. We kunnen u echter ook helpen bij leveringen aan landen buiten de Benelux! Dit doen we in samenwerking met geselecteerde partners.

Onze jarenlange ervaring heeft ons in staat gesteld ontzettend veel data te verzamelen over distributieprocessen. Deze data analyseren we op continue basis, om zo voor verbeteringen in onze processen te kunnen zorgen. Het maakt dat we u altijd een scherp tarief aan kunnen bieden voor de distributie van uw producten. Daarbij helpt het ons het verschil te maken in zaken als kwaliteit, service innovatie en duurzaamheid.

Groupage

Wanneer u transport nodig heeft voor goederen welke maar een deel van de beschikbare ruimte in een vrachtwagen in beslag nemen of het betreft goederen naar verschillende bestemmingen kan groupage een interessante optie zijn.

Onder groupage verstaan we het samenvoegen van goederen van diverse opdrachtgevers in een enkele rit. Op deze manier kunnen we onze ritplanning op zeer efficiënte wijze indelen, wat de kosten voor u als opdrachtgever laag houdt. Groupage al mogelijk vanaf één pallet.

Omdat de distributie van uw zending(en) volledig in eigen beheer wordt uitgevoerd en we niet werken met externe hubs, is de kans op schade aan uw zending minimaal. Daarbij biedt een uitgebreid Track&Trace-systeem de mogelijkheid om u altijd te vertellen waar uw zending zich bevindt.

Afwijkende maten & kwetsbare goederen

Buiten de distributie van standaard euro- of blokpallets, weten veel klanten ons te vinden voor de distributie van goederen met afwijkende maten of kwetsbare goederen. De puzzel die dit oplevert is een dagelijkse uitdaging die onze planners graag aangaan en altijd met succes weten af te ronden.

Kooiaap

Standaard rijden we alle distributieroutes uit met een vrachtwagen voorzien van een kooiaap. Dit stelt ons in staat de goederen af te leveren op locaties waar geen hulp aanwezig is. U kunt hierbij denken aan bouwplaatsen of particuliere ontvangers, waar men niet de beschikking heeft over een heftruck voor het uitladen van de goederen. LCW Groningen mag zich dan ook met recht een specialist noemen op het gebied van distributie in combinatie met kooiapen.