Historie van LCW Groningen

LCW Groningen B.V. is op 1 januari 2003 ontstaan uit een fusie tussen Gebr. Gorter B.V., liewes B.V. en Gebr. Vonck B.V. Deze van oorsprong Hoogkerker bedrijven hadden allemaal hun eigen expertise. Het combineren van deze kennis en ervaring zijn de fundamenten van LCW Groningen B.V. en helpen u nog dagelijks met uitvoeren van alle logistieke uitdagingen welke ons worden toevertrouwd.

Gebr. Gorter B.V.

Gebr. Gorter B.V. draagt ruim 100 jaar aan kennis en ervaring op het gebied van transport en warehousing met zich mee. De focus lag hierbij de laatste jaren op het transport en de warehousing van levensmiddelen, alsmede het volumetransport.

Liewes B.V. 

Ook Liewes B.V. heeft haar sporen als transport- en distributiebedrijf ruimschoots verdiend in de periode na haar oprichting in 1927. Het bedrijf specialiseerde zich hierbij in het vervoer van kwetsbare goederen. Ook in de verhuiswereld was Liewes B.V. een bekende naam. 

Gebr. Vonck B.V.

Gebr. Vonck B.V. werd meer dan 100 jaar geleden opgericht als beurtvaart. In de jaren die volgden won het bedrijf aan populariteit als vervoerder over de weg. Hierbij maakte het voornamelijk gebruik van vrachtwagens met een meeneemheftruck. Het bedrijf was voornamelijk actief in de (wegen)bouw en agrarische sector

Locatie LCW Groningen

Het logistiek centrum van LCW Groningen is sinds 2009 gevestigd op industrieterrein Westpoort, direct gelegen aan de A7 aan de westzijde van de stad Groningen. Deze locatie is nog altijd het kloppend hart van ons bedrijf. Naast de planning en administratie is ook onze werkplaats en het warehouse hier gevestigd.