Groen op weg

Aangezien onze dienstverlening zich voornamelijk op de weg afspeelt, zijn we continu bezig om de CO2-uitstoot van onze vrachtwagens verder te reduceren. Zo kiezen we bij de aanschaf van nieuw transportmateriaal voor schonere en zuinigere oplossingen, maken we gebruik van moderne logistieke planningssystemen en krijgen onze chauffeurs training op het gebied van brandstof besparende maatregelen.

LCW Groningen behoort hiermee tot de selecte groep koplopers die in het bezit zijn van een Lean and Green Star. Met het behalen van deze award geeft LCW Groningen aan dat zij, aan de hand van een door TNO goedgekeurd plan, vanaf 2008 binnen een termijn van 5 jaar in ieder geval 20% reductie op de CO2-uitstoot heeft behaald.

Niet alleen voor het vervoer op de weg maken we hele milieubewuste keuzes. Ook in ons logistiek centrum dragen we bij aan een beter milieu. Wist u bijvoorbeeld dat we met onze zonnepanelen een groot deel van de benodigde energie zelf opwekken? Daarbij kiezen we door het hele pand voor slimme LED verlichting en elektrische heftrucks.